Willem de Zwijger College

gymnasium, atheneum en havo

DE TIJD VAN JE LEVEN

Het Willem de Zwijger College geeft leerlingen een mooie basis voor de toekomst. Ze kunnen bij ons gymnasium, atheneum en havo doen. Leerlingen ontwikkelen zich en gaan de wereld beter begrijpen. Het is écht de tijd van hun leven.

GEWELDIGE SFEER

Op het Willem hangt een fijne sfeer, leerlingen helpen elkaar en docenten zijn betrokken. Onze docenten maken de lessen elke dag levendig en boeiend. Dat is belangrijk. Want hoe beter je het naar je zin hebt, hoe beter je leert. Pesten komt bij ons nagenoeg niet voor, we treden dan stevig op.

GOEDE EXAMENRESULTATEN

Ook afgelopen jaar heeft onze school boven het landelijk gemiddeld gescoord.

UNESCO-SCHOOL

Wij zijn een maatschappelijk betrokken school. Als enige school in de gemeente Gooise Meren zijn wij een officiële Unesco-school. Er wordt in de lessen en bij projecten buiten de school veel aandacht besteed aan thema’s als vrede en mensenrechten, intercultureel leren en wereldburgerschap. We staan midden in de maatschappij.

WDZ 1 WDZ 2WDZ 3 WDZ 4

ALLEMAAL EXTRA’S

Naast de gewone vakken bieden wij extra activiteiten aan. Bijvoorbeeld Big History, daar combineren we scheikundeproefjes met natuurkunde-experimenten en biologie-inzichten met aardrijkskunde en sterrenkunde.

Naast de moderne talen bieden we ook Spaans en Cambridge Engels aan. We hebben veel aandacht voor kunst, sporten, techniek en muziek. Daarnaast kunnen leerlingen leren programmeren met de modernste software.

OOG VOOR TALENTEN

Naast klassikaal onderwijs werken we veel in projecten. Zo gaan leerlingen zelf meer doen en komen dan sneller tot nieuwe ideeën en oplossingen. We werken daarbij vakoverstijgend en halen de wereld naar binnen. Of we trekken erop uit.

Op onze informatieavond en open dag laten wij u zien wat wij te bieden hebben. Voor een persoonlijke afspraak kunt u contact opnemen met de heer Helsloot.

Open dag en voorlichting

Stel een vraag aan Willem de Zwijger College

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

  • Adres Willem de Zwijger College
    Nieuwe \'s-Gravelandseweg 38
    1405 HM Bussum
  • Telefoon 035 692 76 00
  • E-mailadres
  • Contactpersoon dhr. F. Helsloot
    f.helsloot@wdz.nl
www.willemdezwijger.nl