Vituscollege

havo, atheneum en gymnasium

HET VITUSCOLLEGE: RUIMTE VOOR GROEI

Op het Vitus heeft iedere leerling ruimte voor groei. Op onze prachtige campus ga je voor Bèta, Global, Sport of Art. Er zijn vier ruimtes: een bètagebouw voor beginnende wetenschappers, gymzalen met grote sportvelden, het cultuurgebouw Art en ons hoofdgebouw Global, van waaruit we de wereld ontdekken. Maar de leerling heeft ook figuurlijk de ruimte, omdat hij of zij op het Vitus alle gelegenheid krijgt zichzelf te ontwikkelen in een veilige en ambitieuze leeromgeving. Alle leerlingen met een gymnasium-, atheneum- of havo-advies zijn van harte welkom op het Vituscollege.

VOLOP MOGELIJKHEDEN

Op het Vitus hebben we drie soorten brugklassen: havo/atheneum, atheneum en gymnasium. De brugperiode is voor alle leerlingen twee jaar. Vanaf klas 3 volgen de leerlingen een gymnasium-, atheneum- of havo-opleiding. Op atheneum en gymnasium is extra aandacht voor de wetenschap: het Vitus is een WON-school met nadruk op onderzoekend leren. De meeste leerlingen stromen door naar de universiteit. Voor havoleerlingen is HavoToBe ontwikkeld. ToBe is een afkorting van Toepassingsgericht en Betekenisvol onderwijs. Havoleerlingen worden voorbereid op het hbo, maar kunnen bijvoorbeeld ook doorstromen naar het atheneum. De examenresultaten op het Vitus zijn uitstekend!

VIC 3VIC 4

VIC 3VIC 4

VEILIG EN VERTROUWD

Op het Vitus vinden we het belangrijk dat iedereen erbij hoort en dat elke leerling in een veilige omgeving kan leren. Dat kan alleen als iedereen respectvol met elkaar omgaat. We besteden daaraan veel aandacht en hebben duidelijke regels. In de eerste klas volgen alle leerlingen een anti-pestproject. Met succes: het Vitus is een school met een super goede sfeer.

LEREN KUN JE LEREN

Op het Vituscollege gaan we er vanuit dat leren een vaardigheid is die je kunt aanleren. Wij besteden dus extra aandacht aan het leren leren. Er is veel aandacht voor studievaardigheden en vindt een leerling een vak lastig, dan is er extra hulp. De docenten begeleiden de leerlingen om ze meer regie over het eigen leren te geven.

VOLOP EXTRA’S

  • Sportklas in de onderbouw, BSM (bewegen, sport en maatschappij) in de bovenbouw
  • Juniorcolleges: inspirerende lessen in eigentijdse onderwerpen
  • Excursies en buitenlandse reizen
  • Cambridge Engels
  • Top Talent Traject
  • Kunst & cultuur
  • Milieudetectives
  • Art-klas voor creatieve ontdekkers

Open dag en voorlichting

donderdag 9 februari | 19.30 - 20.30 uur

VOORLICHTINGSAVOND

zaterdag 11 februari | 10.00 - 13.00 uur

OPEN DAG

woensdag 15 februari | 14:00 - 16:00 uur

OPEN LESMIDDAG

Stel een vraag aan Vituscollege

Vul een naam in

Vul hier een geldig e-mailadres in

Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.vituscollege.nl