St. Aloysius College

mavo en havo

DE LEERLINGEN IN BEELD

Het St. Aloysius College (ALC) is een levendige school voor mavo en havo. Wij hebben alle leerlingen goed in beeld, want we vinden persoonlijke aandacht heel belangrijk.

WHAT REALLY MATTERS

Met plezier naar school gaan, staat aan de basis van succesvol leren. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen kennis en vaardigheden opdoen èn zich bovendien persoonlijk ontwikkelen. In ons ALC leerlingprofiel benoemen we wat we belangrijk vinden: 'kritisch luisteren’, ‘nieuwsgierig zijn’, ‘respect tonen’, ‘sportief zijn’, ‘lef hebben’ en ‘weloverwogen keuzes’ maken. In klas 1 hebben de leerlingen talentlessen, waarbij we als uitgangspunt hebben dat elke leerling talenten heeft. Leerlingen kunnen onder andere koken, dansen, draaien als dj, bootcampen.

MAVO EN HAVO

Leerlingen kunnen starten in een mavo of in een havobrugklas. Daarnaast is er voor leerlingen met een mavo/havo-advies een gecombineerde brugklas mavo/havo. Na het eerste jaar zullen we een keuze maken of de leerling zijn opleiding vervolgt in de mavo of in de havo. Leerlingen kunnen op het ALC mavo en havo eindexamen doen. In drie jaar worden zij voorbereid op de overstap naar klas 4 havo.

STUDIEBEGELEIDING

In de onderbouw wordt veel aandacht besteed aan taal en rekenen. Ook bieden we het vak studievaardigheid aan in klas 1. Vanaf klas 2 starten wij met een uitgebreid keuzeprogramma in het kader van de oriëntatie op studie en beroep. Huiswerkbegeleiding wordt elke dag na schooltijd (zonder bijkomende kosten) aangeboden.

KUNST & MEDIA EN INFORMATIETECHNOLOGIE

Wij willen onze leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op hun toekomst. Hilversum biedt veel werkgelegenheid in beroepen die een link hebben met media en techniek. Het St. Aloysius College biedt vanaf de brugklas de vakken kunst & media en informatietechnologie aan (ook als examenvak).

1 aangepast2 aangepast3 aangepast4 aangepast

ICT

Alle leerlingen beschikken over een Chromebook, waarmee we de boeken voor een groot deel vervangen. Het gebruik van ict/creatieve technologie is één van onze speerpunten.

ENGLISH PLUS

De lessen Engels worden volledig in het Engels gegeven. We werken met het Anglia-programma, dat wil zeggen dat de leerlingen op hun eigen niveau Engels krijgen aangeboden. Ook wordt het vak drama in klas 1 in het Engels aangeboden.

EEN MODERN SCHOOLGEBOUW

Ons prachtige schoolgebouw biedt alle voorzieningen die wij nodig hebben om uitvoering te geven aan het onderwijs waar wij voor staan. Het St. Aloysius College is goed bereikbaar: u vindt ons in het centrum van Hilversum, op nog geen drie minuten lopen van het trein- en busstation.

SAMENWERKING

Het St. Aloysius College werkt binnen Alberdingk Thijm Scholen intensief samen met vijf scholen voor voortgezet onderwijs en achttien basisscholen in Hilversum en omgeving.

Open dag en voorlichting

woensdag 25 november | 14.00 - 16.00 uur

OPEN LESMIDDAG

zaterdag 23 januari | 09.30 - 12.30 uur

OPEN DAG

dinsdag 26 januari | 19.00 - 21.00 uur

VOORLICHTINGSAVOND

woensdag 10 februari | 14.00 - 16.00 uur

OPEN LESMIDDAG

Stel een vraag aan St. Aloysius College

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

hetalc.nl