St. Aloysius College

mavo en havo

DE LEERLINGEN IN BEELD

Het St. Aloysius College (ALC) een kleine school voor mavo en havo. Deze kleinschaligheid staat garant voor optimale persoonlijke aandacht, waardoor wij alle leerlingen goed in beeld hebben.

PLEZIERIG LEERKLIMAAT

Met plezier naar school gaan, staat aan de basis van succesvol leren. Om ervoor te zorgen dat onze nieuwe brugklassers zich snel thuis voelen is er een uitgebreid introductieprogramma. Dit start al voor de zomervakantie!

STUDIEBEGELEIDING

In de onderbouw wordt veel aandacht besteed aan taal en rekenen. Ook bieden we het vak studievaardigheid aan. Vanaf klas 2 starten wij met een uitgebreid keuzeprogramma in het kader van de oriëntatie op studie en beroep. Huiswerkbegeleiding wordt elke dag na schooltijd (zonder bijkomende kosten) aangeboden.

KUNST & MEDIA EN TECHNOLOGIE

Wij willen onze leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op hun toekomst. Hilversum biedt veel werkgelegenheid in beroepen die een link hebben met media en techniek. Het St. Aloysius College biedt vanaf de brugklas de vakken kunst & media en techniek aan (ook als examenvak).

HAVO

Leerlingen kunnen bij ons instromen in de onderbouw van de havo. In drie jaar worden zij voorbereid op de overstap naar klas 4 havo. De vakkenpakketten worden zo samengesteld dat, aan het eind van jaar 3, gekozen kan worden voor alle havoprofielen. De havoleerlingen die voor het E&M profiel (economie & maatschappij) kiezen, doen op het St. Aloysius College eindexamen en blijven dus op het ALC. De overige profielen worden aangeboden op het Alberdingk Thijm College.

1234

ICT

Alle leerlingen beschikken over een Chromebook, waarmee we de boeken voor een groot deel vervangen. Het gebruik van ict is één van onze speerpunten. Een ander speerpunt van onze school is dat naast kennisoverdracht en het aanleren van vaardigheden ook de vorming van de leerling centraal staat! De talentlessen in klas 1 maken hiervan onderdeel uit.

ENGLISH PLUS

De lessen Engels worden volledig in het Engels gegeven. We werken met het Anglia-programma, dat wil zeggen dat de leerlingen op hun eigen niveau Engels krijgen aangeboden. Ook wordt het vak drama in klas 1 in het Engels aangeboden.

EEN ULTRAMODERN SCHOOLGEBOUW

Ons prachtige schoolgebouw biedt alle voorzieningen die wij nodig hebben om uitvoering te geven aan het onderwijs waar wij voor staan. Het St. Aloysius College is goed bereikbaar: u vindt ons in het centrum van Hilversum, op nog geen drie minuten lopen van het trein- en busstation.

SAMENWERKING

Het St. Aloysius College werkt binnen Alberdingk Thijm Scholen intensief samen met vijf scholen voor voortgezet onderwijs en achttien basisscholen in Hilversum en omgeving.

Stel een vraag aan St. Aloysius College

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

hetalc.nl