A. Roland Holst College

school voor mavo, havo en vwo

HET A. ROLAND HOLST COLLEGE: WIE AANDACHT KRIJGT, GROEIT!

“We vinden het belangrijk dat onze leerlingen een 10 kunnen halen. We vinden het nog belangrijker dat onze leerlingen zich een 10 kunnen voelen.”

Het A. Roland Holst College is een school met brugklassen op vwo-, havo/vwo-, havo- en mavo/havo-niveau. Naast deze ‘reguliere’ klassen bieden we ook QUEST en TalentARHC. QUEST is projectgestuurd onderwijs, op havo- en vwo-niveau.

TalentARHC is een onderwijsvorm die speciaal is ontwikkeld voor meer- en hoogbegaafden. Het kenmerkt zich door specifieke didactische keuzes, een aangepast programma en grote interactie tussen de vaklessen en het mentoraat.

Onze leerlingen zijn verdeeld over zes kleine afdelingen, met een eigen docententeam en afdelingsleider. Hierdoor zien wij onze leerlingen en zij ons. Dit draagt bij aan de door leerlingen en ouders hooggewaardeerde sfeer en veiligheid. En die zorgen er weer voor dat onze leerlingen zich goed kunnen voelen.

TOEKOMSTGERICHT ONDERWIJS

Sinds dit schooljaar krijgen onze leerlingen les vanuit het 60-40-principe: 60% vaklessen, 40% ‘flexlessen’: lessen waarin de vakinhoud is verwerkt in projecten, keuzelessen en maatwerk. Hiermee bereiden we onze leerlingen nog beter voor op het vervolgonderwijs en hun toekomst. Voor QUEST-leerlingen is de verdeling anders: zij hebben minimaal 60% ‘flexlessen’. Alle leerlingen werken met boeken én een Chromebook.

1 23 4

Voor leerlingen die willen, zijn er volop mogelijkheden zich breder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het kiezen van een extra vak of mee te doen aan een van de vele activiteiten. Wij hebben regelmatig (buitenlandse) excursies, theaterproducties en een jaarlijkse expeditie naar Afrika.

Hoewel dat het voor ons niet het belangrijkste is, zijn onze resultaten goed. We zijn er trots op dat ongeveer een derde van onze leerlingen op een hoger schoolniveau zit dan de basisschool adviseerde. Onze leerlingen scoren ook goed: bijna iedereen haalt zonder te blijven zitten de bovenbouw. De examenresultaten zijn op of boven landelijk niveau en bijna al onze mavo-leerlingen doen examen in een extra vak.

We dagen onze leerlingen uit zichzelf te laten zien, maar we laten onszelf ook graag zien. Daarom hopen we u te mogen ontmoeten, bijvoorbeeld tijdens de open avond of de informatieavond.

Zie www.arhc.nl/contact/contact_teamleiders voor de contactgegevens van de brugklascoördinatoren.

Open dag en voorlichting

Stel een vraag aan A. Roland Holst College

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

 • Adres A. Roland Holst College

  Jonkerweg 31
  1217 PM Hilversum

  Schuttersweg 26
  1217 PZ Hilversum
 • Telefoon 035 624 78 63
 • E-mailadres
www.rolandholst.nl