A. Roland Holst College

vwo havo mavo QUEST '21

Het A. Roland Holst College bestaat uit twee scholen: het Roland Holst en QUEST ‘21. Beide scholen geven op hun eigen manier les, zodat we voor iedere leerling het onderwijs hebben dat het beste bij hem past. En dat doen we in de mooiste schoolgebouwen van Hilversum. Vinden wij.

HET ROLAND HOLST 

Het Roland Holst is een brede scholengemeenschap voor vwo, havo en mavo. We geven toekomstgericht onderwijs. Daarom krijgen onze leerlingen niet alleen vaklessen, maar ook projectlessen en keuzelessen. Hiermee bereiden we hen nog beter voor op het vervolgonderwijs en hun toekomst.

Voor leerlingen die willen, zijn er volop mogelijkheden zich breder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het kiezen van uitdagende keuzelessen, een extra vak of zelfs een vak op een hoger niveau. We hebben een debatclub, een GSA, een leerlingenvereniging en nog veel meer. 

WIE AANDACHT KRIJGT, GROEIT!

Elke leerling heeft een klassenbegeleider en een coach, want school gaat wat ons betreft niet alleen over een 10 kunnen halen, maar ook over je een 10 kunnen voelen. En de vele leuke uitjes en gezellige activiteiten helpen daar natuurlijk ook bij.

Hoewel het voor ons dus niet het belangrijkste is, zijn onze resultaten goed. We zijn er trots op dat ongeveer een derde van onze leerlingen op een hoger schoolniveau zit dan de basisschool adviseerde. Onze leerlingen scoren ook goed: bijna iedereen haalt zonder te blijven zitten de bovenbouw. De examenresultaten zijn op of boven landelijk niveau en bijna al onze mavo-leerlingen doen examen in een extra vak.

VOOR MEER- EN HOOGBEGAAFDEN

Voor meer- en hoogbegaafden hebben we een speciale afdeling: TalentARHC. Die kenmerkt zich door specifieke didactische keuzes, een aangepast programma en grote interactie tussen de vaklessen en het mentoraat.

ARHC 1 ARHC 23 4

QUEST '21

QUEST ‘21 is het meest innovatieve havo- en vwo-onderwijs van de regio. Al bijna 20 jaar is QUEST een begrip in Hilversum en omgeving. En omdat een innovatief concept nu eenmaal altijd in ontwikkeling blijft, is er nu QUEST ‘21!

MODULAIR ONDERWIJS OP HAVO- EN VWO-NIVEAU

QUEST ‘21 werkt met modules. Dit zijn projecten en betekenisvolle (groeps)opdrachten van 6 weken waarin een of meerdere leerdoelen centraal staan.

Een QUEST’er kiest zijn eigen modules en bepaalt dus grotendeels zelf wat hij leert, én hoe hij dat leert. Omdat kiezen niet altijd makkelijk is - zelfs niet voor volwassenen -, starten we elke ochtend met coaching en begeleiding. Zo zorgen we dat we de leerlingen begeleiden in hun zoektocht naar zelfstandigheid.

De modules sluiten we af met een opdracht of product, en soms met een toets. Een leerling krijgt geen cijfers, maar wel veel feedback. Een QUEST’er kan niet blijven zitten, maar doet soms wel een (deel)module opnieuw.

EEN AVONTUURLIJKE ZOEKTOCHT

De naam QUEST is gebaseerd op het mooie oude woord queeste. Het betekent zoiets als avontuurlijke zoektocht. Ook onze leerlingen gaan op zoek. Ze gaan ontdekken wat zij belangrijk vinden in het leven. Ze leren vaardigheden voor hun vervolgopleiding en maken vrienden voor het leven. En aan het einde van de reis vinden ze in ieder geval een havo- of vwo-diploma.

MEER WETEN?

QUEST ‘21 is anders dan de meeste scholen. En dat roept vast vragen op. Op onze website vind je meer informatie. Of neem contact met ons. Dat mag natuurlijk ook als je iets wilt weten over het Roland Holst.

Open dag en voorlichting

woensdag 3 november | 19.30 uur

INFORMATIEAVOND TALENT

woensdag 24 november | 19.30 - 21.15 uur

INFORMATIEAVOND QUEST '21

woensdag 1 december | 14.15 - 16.15 uur

OPEN LESMIDDAG QUEST '21

woensdag 8 december | 14.15 - 16.15 uur

OPEN LESMIDDAG VWO MASTERCLASS

woensdag 12 januari | 19.30 - 21.15 uur

VOORLICHTINGSAVOND

vrijdag 14 januari | 19.00 - 21.00 uur

OPEN AVOND

zaterdag 15 januari | 9.00 - 11.00 uur

OPEN OCHTEND

woensdag 19 januari | 14.15 - 16.15 uur

OPEN LESMIDDAG VWO MASTERCLASS

woensdag 2 februari | 14.15 - 16.15 uur

OPEN LESMIDDAG

woensdag 9 februari | 14.15 - 16.15 uur

OPEN LESMIDDAG QUEST '21

Stel een vraag aan A. Roland Holst College

Vul een naam in

Vul hier een geldig e-mailadres in

Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

 • Adres A. Roland Holst College
  Jonkerweg 31
  1217 PM Hilversum

  QUEST '21
  Schuttersweg 26
  1217 PZ Hilversum
 • Telefoon 035 7900800
 • E-mailadres
www.rolandholst.nl