A. Roland Holst College

school voor mavo, havo en vwo

HET A. ROLAND HOLST COLLEGE: LAAT JE ZIEN!

Het A. Roland Holst College is een school voor mavo, havo en vwo. Al meer dan 115 jaar staan we voor goed onderwijs, met oog voor onze leerlingen en hun talenten. We hebben niet voor niets als motto: laat je zien! We werken vanuit een openbare identiteit en hebben drie kernwaarden: betrokkenheid, zelfontplooiing en optimale resultaten.

We geven les in twee monumentale panden die vlak bij elkaar staan aan de rand van het Corversbos. Ieder gebouw heeft wifi, studieruimtes, een eigen aula en een mediatheek of onderwijsleercentrum.

Onze leerlingen zijn verdeeld over zeven kleine afdelingen, met een eigen docententeam en afdelingsleider. Hierdoor zien wij onze leerlingen en zij ons. Dit draagt bij aan onze hooggewaardeerde sfeer en veiligheid.

VIJF SOORTEN EERSTE KLASSEN

Er zijn bij ons vijf soorten eerste klassen:

 • vwo+: voor leerlingen met een vwoadvies en een onderzoekende houding
 • havo/vwo: voor leerlingen met een havo/vwo-advies
 • havo: voor leerlingen met een havoadvies
 • mavo/havo: voor leerlingen met een mavo- of mavo/havo-advies
 • QUEST: voor leerlingen met een havo-, havo/vwo- of vwo-advies en een projectgerichte houding.

1234

OPTIMALE RESULTATEN

Uiteraard willen wij dat onze leerling een 10 haalt, maar belangrijker vinden wij het dat onze leerling zich een 10 voelt. Doordat we ons betrokken voelen bij uw kind, durven we hem of haar de ruimte te geven zich te ontplooien en optimale resultaten te behalen. We zijn er trots op dat ongeveer een derde van onze leerlingen op een hoger schoolniveau zit dan de basisschool adviseerde. Onze leerlingen scoren goed: bijna iedereen haalt zonder te blijven zitten de bovenbouw. Meer dan helft van onze mavoleerlingen stroomt uiteindelijk op naar de havo.

Voor leerlingen die willen, zijn er volop mogelijkheden zich breder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het kiezen van een extra vak of mee te doen aan een van de vele activiteiten. Wij hebben regelmatig (buitenlandse) excursies, theaterproducties en een jaarlijkse expeditie naar Afrika.

We dagen onze leerlingen uit zichzelf te laten zien, maar we laten onszelf ook graag zien. Daarom hopen we u te mogen ontmoeten, bijvoorbeeld tijdens de open avond of de informatieavond.

Zie www.arhc.nl/contact/contact_teamleiders voor de contactgegevens van de brugklascoördinatoren.

Stel een vraag aan A. Roland Holst College

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

 • Adres A. Roland Holst College

  Jonkerweg 31
  1217 PM Hilversum

  Schuttersweg 26
  1217 PZ Hilversum
 • Telefoon 035 624 78 63
 • E-mailadres
www.rolandholst.nl