Laar & Berg

vwo, havo en MYP (Middle Years Programme)

DISCOVER. LEARN. INSPIRE.

Laar & Berg is een school waar leerlingen zich welkom en uitgedaagd voelen. Bij ons op school ontwikkelen jongeren zich tot academisch succesvolle en verantwoordelijke wereldburgers. Ons doel is dat elk lid van de Laar & Berg-community ontdekt, leert en inspireert.

MIDDLE YEARS PROGRAMME

Op Laar & Berg wordt onderwijs gegeven vanuit de filosofie van het Middle Years Programme (MYP). In deze tweetalige stroom leren en communiceren leerlingen in zowel het Nederlands als het Engels. Leerlingen blijven tenminste drie jaar in deze tweetalige stroom. Daarna zijn er drie mogelijke vervolgtrajecten: havo, vwo of het International Baccalaureate (IB) Diploma Programme.

INTERNATIONAAL GEORIËNTEERD ONDERWIJS

Laar & Berg is een school met tweetalig, internationaal georiënteerd onderwijs. Het lerende individu en intercultureel begrip zijn in ons onderwijs belangrijke uitgangspunten. Door voortdurend verbindingen te leggen tussen de vakken en de wereld om ons heen waarborgen de lessen een brede academische en maatschappelijke ontwikkeling.

EEN BRUISENDE SCHOOL MET VEEL EXTRA’S

Laar & Berg vindt excursies, evenementen en internationale reizen belangrijk voor de brede ontwikkeling. Jaarlijks terugkerende hoogtepunten zijn onder andere het muziekfestival ‘80dB’, de examenconcerten, de schoolbrede excursieweek in oktober, de Laar & Berg Oscars, de science fair, het Alberdingk Thijm Scholen sporttoernooi en de de presentatieavond van profielwerkstukken en Personal Projects. De school beschikt over goede faciliteiten om al deze activiteiten mogelijk te maken. Het ruime, lichte schoolgebouw, met eigen sportvelden, is prachtig gelegen op één van de rustigste locaties in het Gooi.

1234

AANDACHT, VEILIGHEID & BEGELEIDING

De kleinschaligheid van de school (ca. 800 leerlingen) staat garant voor een ongedwongen en geborgen sfeer. Leerlingen voelen zich door een grote onderlinge betrokkenheid veilig en gezien. De school heeft veel contacten met ouders en verzorgt regelmatig informatie- en ouderavonden. De begeleiding van leerlingen op Laar & Berg kenmerkt zich door de persoonlijke benadering. Voor de begeleiding in studievaardigheden of voor extra begeleiding maakt de school gebruik van programma's en een effectieve zorgstructuur.

SAMENWERKING

Laar & Berg is geaccrediteerd door het IB en de CIS (Council of International Schools). Laar & Berg werkt binnen Alberdingk Thijm Scholen intensief samen met vijf scholen voor voortgezet onderwijs en achttien basisscholen in Hilversum en omgeving.

Open dag en voorlichting

woensdag 25 november | 14.00 - 16.00 uur

PROEFLESSEN/JUNIOR HIGH

zaterdag 16 januari | 09.30 - 13.00 uur

OPEN DAG

woensdag 20 januari | 14.00 - 16.00 uur

PROEFLESSEN/JUNIOR HIGH

dinsdag 9 februari | 19.30 - 21.30 uur

VOORLICHTINGSAVOND

Stel een vraag aan Laar & Berg

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.laarenberg.nl