Laar & Berg

vwo, havo en MYP (Middle Years Programme)

DISCOVER. LEARN. INSPIRE.

Laar & Berg is een school waar leerlingen zich welkom en uitgedaagd voelen. De school streeft ernaar jongeren zich te laten ontwikkelen tot academisch succesvolle en verantwoordelijke wereldburgers. Ons doel is dat elk lid van de Laar & Berg-gemeenschap ontdekt, leert en inspireert.

MIDDLE YEARS PROGRAMME

Op Laar & Berg wordt onderwijs gegeven vanuit de filosofie van het Middle Years Programme (MYP). In klas 1 tot en met 4 van deze tweetalige stroom leren en communiceren leerlingen in zowel het Nederlands als het Engels. Het ruime, lichte schoolgebouw, met eigen sportvelden, is prachtig gelegen op één van de rustigste locaties in het Gooi.

INTERNATIONAAL GEORIËNTEERD ONDERWIJS

Laar & Berg is een school met tweetalig, internationaal georiënteerd onderwijs. De school bereidt leerlingen voor op een toekomst als verantwoordelijke wereldburger met oog voor de verschillen, maar vooral overeenkomsten tussen zichzelf en anderen. Het lerende individu en intercultureel bewustzijn zijn in ons onderwijs belangrijke uitgangspunten. Door voortdurend verbindingen te leggen tussen de vakken en de wereld om ons heen waarborgen de lessen een brede academische en maatschappelijke ontwikkeling.

EEN BRUISENDE SCHOOL MET VEEL EXTRA’S

Laar & Berg heeft een traditie waarin excursies, evenementen en internationale reizen een belangrijke plaats innemen. Jaarlijks terugkerende hoogtepunten zijn onder andere de muziekfestivals ‘80dB’ en ‘Klassiek & Unplugged’, de schoolbrede excursieweek in oktober, de Laar & Berg Oscars, de science fair, de presentatieavond van profielwerkstukken en Personal Projects.

1234

AANDACHT, VEILIGHEID & BEGELEIDING

De kleinschaligheid van de school (800 leerlingen) staat garant voor een ongedwongen en geborgen sfeer. Leerlingen voelen zich door een grote onderlinge betrokkenheid veilig en gezien. De school heeft veel contacten met ouders en verzorgt regelmatig informatie- en ouderavonden. De begeleiding van leerlingen op Laar & Berg kenmerkt zich door de persoonlijke benadering, die aansluit bij het karakter van de school. Ook voor het begeleiden in studievaardigheden of van leerlingen met leerproblemen zijn op school kennis en faciliteiten aanwezig.

SAMENWERKING

Laar & Berg is geaccrediteerd door het International Baccalaureate (IB) en de Council of International Schools (CIS). Laar & Berg werkt binnen Alberdingk Thijm Scholen intensief samen met vijf scholen voor voortgezet onderwijs en achttien basisscholen in Hilversum en omgeving.

Stel een vraag aan Laar & Berg

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.laarenberg.nl