International School Hilversum

LEARNING THROUGH DIVERSITY

BILINGUAL VWO

Wil je voorbereid zijn op de wereld van morgen? Heb je een VWO-advies? Dan is de tweetalige stroom op de International School Hilversum (ISH) dé opleiding voor jou. De ISH is een International Baccalaureate World School. Onze leerlingen komen uit veertig verschillende landen van over de hele wereld. Hierdoor is de ISH een echte internationale gemeenschap en leer je omgaan met leerlingen die een andere culturele achtergrond hebben dan jij. Engels is daarbij de voertaal, waardoor je deze snel beheerst, ook als het niet je moedertaal is.

Via projecten en verschillende schoolactiviteiten werken leerlingen van de tweetalige stroom regelmatig samen met leerlingen van de internationale stroom. Tolerantie en respect voor elkaar zijn belangrijke kernwaarden op school. Binnen ons lesprogramma is er veel aandacht voor de ontwikkeling van vaardigheden die leerlingen voorbereiden op hun toekomst en een wereld die steeds sneller verandert. Samenwerken, communiceren, kritisch nadenken, onderzoek doen en creatief denken zijn enkele voorbeelden hiervan. ICT en technologie spelen hierbij ook een belangrijke rol. Leerlingen op de ISH hebben niet alleen de beschikking over een laptop, maar hebben ook toegang tot een scala aan technologie dat op school aanwezig is. Zo kunnen leerlingen voor de ontwikkeling van hun projecten gebruik maken van 3D-printers, laser-cutters, green screens en verschillende software programma’s.

ISH 1 DSC00789DSC00935 3

ACTIVITEITEN

Ter ondersteuning van het lesprogramma worden er ieder jaar veel activiteiten georganiseerd op of buiten de school. Denk bijvoorbeeld aan gastsprekers, bezoekjes aan musea, veldwerk in de nabije omgeving of (talen)excursies naar het buitenland.

SERVICE AND ACTION

Service as Action is een belangrijk onderdeel van het Middle Years Programme (MYP). Leerlingen zijn binnen en buiten school actief om hun steentje bij te dragen aan het welzijn van de maatschappij of lokale (school)gemeenschap. Dit onderdeel van het schoolprogramma biedt de leerlingen de kans om wat geleerd is op school met eigen ogen te zien of er mee aan de slag te gaan. Tevens stimuleert het leerlingen om kritisch na te denken over alledaagse maatschappelijke (wereld)kwesties.

DIPLOMA

Het MYP wordt na vier jaar afgesloten, waarna een tweejarig Diploma Programme (DP) volgt. Het International Baccalaureate Diploma is gelijkwaardig aan het VWO-diploma en geeft toegang tot meer dan 600 universiteiten wereldwijd, waaronder alle Nederlandse universiteiten.

ALBERDINGK THIJM SCHOLEN

De International School Hilversum werkt binnen Alberdingk Thijm Scholen intensief samen met vijf scholen voor voortgezet onderwijs en achttien basisscholen in Hilversum en omgeving.

Open dag en voorlichting

dinsdag 7 december | 15.00 - 16.30 uur

OPEN LESMIDDAG

dinsdag 25 januari | 19.00 uur

VOORLICHTINGSAVOND

donderdag 27 januari | 19.00 uur

VOORLICHTINGSAVOND

zaterdag 29 januari | 9.30 - 12.00 uur

OPEN DAG

woensdag 16 februari | 13.15 - 15.15 uur

OPEN LESMIDDAG

Stel een vraag aan International School Hilversum

Vul een naam in

Vul hier een geldig e-mailadres in

Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.ishilversum.nl