International School Hilversum 'Alberdingk Thijm'

LEARNING THROUGH DIVERSITY

TWEETALIG VWO

Ben je op zoek naar een uitdaging en wil je voorbereid zijn op de wereld van morgen? Heb je een vwo-advies? Dan is de tweetalige stroom op de International School Hilversum dé opleiding voor jou. Doordat de leerlingen op onze school uit wel veertig verschillende landen komen, is de International School Hilversum een echte internationale gemeenschap. Omdat Engels bij ons op school de voertaal is, leer je het snel spreken – ook als het niet je moedertaal is. Op die manier kunnen we met elkaar communiceren en elkaar begrijpen, terwijl we samen werken en leren.

DE WERELD AAN JE VOETEN

Niet alleen spreek je in korte tijd goed Engels, ook leer je omgaan met leerlingen die een andere culturele achtergrond hebben dan jij. De leerlingen uit de tweetalige stroom werken namelijk vaak samen met de leerlingen uit de internationale stroom. Tolerantie en respect voor elkaar zijn dan ook belangrijke elementen in het lesprogramma. Daarnaast leren wij je analytisch en kritisch na te denken. Je bent nieuwsgierig van aard, je neemt initiatief en je durft risico’s te nemen. Ook leer je in ons ATL-programma (Approaches to Learning) hoe je het beste kunt studeren, plannen, samenwerken en onderzoeken.

ACTIVITEITEN

Naast het normale lesrooster is er op de International School Hilversum natuurlijk nog veel meer te doen. Je doet mee aan fieldtrips voor verschillende vakken, maar ook aan excursies in de eerste twee jaar en talenprojecten in het derde jaar.

1DSC00789DSC009353

SERVICE AND ACTION

Vanaf de eerste klas organiseren alle leerlingen projecten waarin aandacht voor anderen centraal staat. Door activiteiten binnen en buiten de school leer je dat je in je eentje een verschil kunt maken voor anderen.

LAPTOPS

De International School Hilversum is een koploper als het gaat om het gebruik van computers in het onderwijs. Iedere leerling heeft de beschikking over een laptop.

DIPLOMA

The International School Hilversum is een International Baccalaureate World School. Het International Baccalaureate Diploma is gelijkwaardig aan het vwo-diploma en geeft toegang tot meer dan 600 universiteiten wereldwijd, waaronder alle Nederlandse universiteiten.

SAMENWERKING

De International School Hilversum werkt binnen Alberdingk Thijm Scholen intensief samen met vijf scholen voor voortgezet onderwijs en achttien basisscholen in Hilversum en omgeving.

Open dag en voorlichting

dinsdag 26 januari | 19.00 uur

VOORLICHTINGSAVOND tweetalig vwo

zaterdag 30 januari | 09.30 - 12.00 uur

OPEN DAG

woensdag 3 februari | 13.15 - 15.15 uur

OPEN LESMIDDAG

Stel een vraag aan International School Hilversum 'Alberdingk Thijm'

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.ishilversum.nl