Huizermaat

mavo, havo, vwo en gymnasium

HUIZERMAAT

Huizermaat is een school voor mavo, havo, vwo, technasium en gymnasium-onderwijs. Huizermaat heeft een tweejarige brugperiode in mavo/havo, havo/vwo-klassen, in vwo-klassen of in TalentHZM (voor hoogbegaafde leerlingen). Leerlingen in de vwo+-en Talentklassen kunnen deelnemen aan het gymnasiumtraject. De tweejarige brugperiode biedt ruimte om te groeien naar het niveau dat het beste bij de leerling past.

Vanaf schooljaar 2020-2021 wordt aan alle leerlingen in het eerste leerjaar technasiumonderwijs aangeboden. Alle afdelingen hebben het predicaat 'excellent' ontvangen. In het juryrapport staat dat “Huizermaat uitblinkt in onderwijs op maat door een intensief mentoraat en intensieve begeleiding. Daarnaast biedt Huizermaat een breed onderwijsaanbod”.

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

Het motto van Huizermaat is ‘Gelukkig leren ontwikkelen’. Leerlingen en medewerkers werken er elke dag aan om dit motto voor iedereen te realiseren. 

De waarden persoonlijke aandacht en uitstekende prestaties geven richting aan al het handelen binnen de school. Waarden die op Huizermaat niet zonder elkaar kunnen. Hiervoor is een veilig en positief (leer)klimaat voorwaardelijk. We dragen hier gezamenlijk zorg voor. Dit positieve klimaat brengt een goede werksfeer voort die merkbaar is op Huizermaat.

HUI 1 HUI 2HUI 3 HUI 4

MENTORAAT

Elke vakdocent is mentor, dit draagt bij aan het positieve werkklimaat. Het maakt het werken vanuit verbinding en vertrouwen makkelijk en vanzelfsprekend. De lijnen tussen leerlingen en mentoren en docenten blijven kort.

Door deze persoonlijke aandacht leren leerlingen omgaan met feedback, uitdagingen aangaan en fouten durven maken. Zo kunnen zij tot hun eigen uitstekende prestaties komen, wat die dan ook moge zijn: eigen schoolwerk goed plannen en organiseren, omgaan met onzekerheden, doorzetten, volhouden, een mooie zes halen of juist examen doen op een hoger niveau. 

Huizermaatse vaardigheden als onderzoeken, plannen, presenteren, samenwerken, reflecteren en 21e eeuwse vaardigheden als kritisch denken, mediawijsheid en leren debatteren, maken in alle leerjaren en op alle niveaus onderdeel uit van het onderwijs.

DE SCHOOL

De school heeft een duurzame klimaatbeheersing wat bijdraagt aan de eigentijdse, lichte en vrolijke uitstraling van het gebouw.

Meer informatie vindt u op onze website. U kunt ook contact opnemen met de afdelingsleiders onderbouw; mw. L. Oudmaijer of mw. M. van den Belt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Open dag en voorlichting

Stel een vraag aan Huizermaat

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

  • Adres Huizermaat
    Monnickskamp 7
    1273 JP Huizen
  • Telefoon 035 528 70 21
  • E-mailadres
www.huizermaat.nl