Huizermaat

mavo, havo, vwo en gymnasium

HUIZERMAAT

Huizermaat is een school voor mavo, havo, vwo en gymnasium. Alle afdelingen van de school ontvingen het officiële predicaat ‘excellente school’. De inspecteur-generaal van de Onderwijsinspectie: “Huizermaat blinkt uit in onderwijs op maat door een intensief mentoraat en intensieve begeleiding. Daarnaast biedt Huizermaat een breed onderwijsaanbod”. Huizermaat heeft een tweejarige brugperiode voor mavo/havo, havo/vwo, vwo+ of Talent (voor hoogbegaafde leerlingen). Daarnaast kunnen de leerlingen in de vwo+-klas en de Talentklas deelnemen aan het gymnasiumtraject. Het gymnasium past in het eigentijdse onderwijs dat Huizermaat biedt. Huizermaat is gestart als kandidaat-technasiumschool om het predicaat Technasium te verwerven. Bij de start van het schooljaar 2020-2021 kunnen leerlingen in de brugklas kiezen voor het technasium. Doordat de brugperiode twee jaar duurt, is er tijd en ruimte om te groeien naar het niveau dat het beste bij de leerling past. Aan het einde van het tweede brugjaar worden de leerlingen bevorderd naar de derde klas mavo, havo, vwo, vwo+ of Talent.

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

Het motto van Huizermaat is ‘Gelukkig leren ontwikkelen’. Persoonlijke aandacht en uitstekende prestaties zijn richtinggevende kernwaarden. De persoonlijke aandacht maakt dat de leerlingen zich gerespecteerd en gekend voelen. Dit, samen met betekenisvol onderwijs, waar rekening wordt gehouden met verschillen tussen leerlingen, en waar excelleren op alle niveaus wordt gestimuleerd, leidt tot uitstekende prestaties. Naast aandacht voor cognitieve ontwikkeling is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, Bildung en burgerschapsvorming. Huizermaatse vaardigheden zoals onderzoeken, plannen, presenteren, samenwerken, reflecteren en 21e eeuwse vaardigheden als kritisch denken en digitale geletterdheid keren in alle leerjaren en op alle niveaus steeds terug in het onderwijs.

3 aangepast6 aangepastDSC 4845 resized aangepastDSC 5905 bew.cr aangepast

MENTORAAT

Het mentoraat speelt een grote rol in het onderwijs op Huizermaat. Iedere docent is mentor. De mentoren zijn de eerste contactpersonen voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s). Zij begeleiden de leerling gedurende de schoolloopbaan, van het wegwijs worden in het voortgezet onderwijs, tot het kiezen van een profiel, tot het behalen van een diploma en het vinden van een geschikte vervolgopleiding na het voortgezet onderwijs.

DE SCHOOL

De school is een licht gebouw met een vrolijke uitstraling. Er is duurzame klimaatbeheersing wat bijdraagt aan het eigentijdse en op het toekomstgerichte onderwijs van Huizermaat.

Meer informatie vindt u op onze website. U kunt ook contact opnemen met de afdelingsleiders onderbouw; mw. L. Oudmaijer of mw. M. van den Belt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Open dag en voorlichting

woensdag 21 oktober | 19.30 uur

VOORLICHTINGSAVOND Talent

zaterdag 23 januari | 10.00 - 13.00 uur

OPEN DAG

donderdag 28 januari | 19.30 uur

VOORLICHTINGSAVOND

maandag 1 februari | 09.00 - 14.00 uur

TALENTDAG

woensdag 3 februari | 14.15 - 16.15 uur

KENNISMAKINGSLESSEN

Stel een vraag aan Huizermaat

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

  • Adres Huizermaat
    Monnickskamp 7
    1273 JP Huizen
  • Telefoon 035 528 70 21
  • E-mailadres
www.huizermaat.nl