Huizermaat

mavo, havo, vwo en gymnasium

HUIZERMAAT

Huizermaat is een school voor mavo, havo, vwo en gymnasium. Alle afdelingen van de school ontvingen dit jaar het officiële predicaat ‘excellente school’. De inspecteur-generaal van de Onderwijsinspectie: “Huizermaat blinkt uit in onderwijs op maat door een intensief mentoraat en intensieve begeleiding. Daarnaast biedt Huizermaat een breed onderwijsaanbod”. Huizermaat heeft een tweejarige brugperiode voor mavo/havo, havo/vwo, vwo+ of Talent (gericht op hoogbegaafde leerlingen). Daarnaast kunnen de leerlingen in de vwo+-klas en de Talentklas deelnemen aan het gymnasiumtraject. Het gymnasium past in het eigentijdse onderwijs dat Huizermaat biedt. Doordat de brugperiode twee jaar duurt, is er tijd en ruimte om te groeien naar het niveau dat het beste bij de leerling past. Aan het einde van het tweede brugjaar worden de leerlingen bevorderd naar de derde klas mavo, havo, vwo, vwo+ of Talent.

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

Het motto van Huizermaat is ‘Gelukkig leren ontwikkelen’. Persoonlijke aandacht en uitstekende prestaties zijn richtinggevende kernwaarden. De persoonlijke aandacht maakt dat de leerlingen zich gerespecteerd en gekend voelen. Dit, samen met betekenisvol onderwijs, waar rekening wordt gehouden met verschillen tussen leerlingen, en waar excelleren op alle niveaus wordt gestimuleerd, leidt tot uitstekende prestaties. Naast aandacht voor cognitieve ontwikkeling is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, Bildung en burgerschapsvorming. Huizermaatse vaardigheden zoals onderzoeken, plannen, presenteren, samenwerken, reflecteren en 21e eeuwse vaardigheden als kritisch denken en digitale geletterdheid keren in alle leerjaren en op alle niveaus steeds terug in het onderwijs.

1234

MENTORAAT

Het mentoraat speelt een grote rol in het onderwijs op Huizermaat. Iedere docent is mentor. De mentoren zijn de eerste contactpersonen voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s). Zij begeleiden de leerling gedurende de schoolloopbaan, van het wegwijs worden in het voortgezet onderwijs, tot het kiezen van een profiel, tot het behalen van een diploma en het vinden van een geschikte vervolgopleiding na het voortgezet onderwijs.

DE SCHOOL

De school is een licht gebouw met een vrolijke uitstraling. Er is duurzame klimaatbeheersing wat bijdraagt aan het eigentijdse en op de toekomst gerichte onderwijs van Huizermaat.

Voor meer informatie kunt u bellen met de afdelingsleiders onderbouw; mw. L. Oudmaijer of mw. M. van den Belt, of verwijzen wij u naar onze website.

Stel een vraag aan Huizermaat

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

  • Adres Huizermaat
    Monnickskamp 7
    1273 JP Huizen
  • Telefoon 035 528 70 21
  • E-mailadres
  • Contactpersoon mw. M. van den Belt
    mvdbelt@gsf.nl
www.huizermaat.nl