Hilfertsheem College

christelijke school voor mavo en vmbo-beroepsgericht (met leerwegondersteunend onderwijs)

HILFERTSHEEM COLLEGE: JE KUNT MEER DAN JE DENKT!

Ben jij op zoek naar een kleine, gezellige school voor beroepsgericht vmbo en mavo? Wil je lessen volgen in een nieuw gebouw, waar mensen elkaar kennen en waar je gezien wordt? Bij het Hilfertsheem College vind je wat je zoekt! Bij ons krijg je het onderwijs en de begeleiding die bij je past. Wij dagen je uit om het beste uit jezelf te halen en je talenten te ontdekken. Zo kom je te weten dat je meer kunt dan je denkt!

VIER NIVEAUS

Je kunt naar het Hilfertsheem College komen als je een vmbo-advies krijgt, met of zonder leerwegondersteuning (lwoo). We hebben vier soorten klassen, elk met een andere groepsgrootte en een ander niveau van leren. Het is mogelijk dat je overstapt van het ene naar het andere niveau. Zo kan je een diploma halen op het niveau dat bij jou past.

ONTWIKKEL JOUW TALENTEN!

Wij vinden het belangrijk om te weten wie jij bent en waar jij goed in bent. Is toneelspelen, tekenen, sport, video’s maken of misschien wel dansen helemaal jouw ding? Bij ons kun je jouw talent ontwikkelen. Naast de gewone vakken volg je in de onderbouw een uitdagend keuzevak. Bij ons kan je uit de volgende KEI-vakken (keuze- en interessevakken) kiezen:

  • beeld en geluid
  • catering en koken
  • dans en bewegen
  • kunst en cultuur
  • sport en spel
  • theater en musical.

HILF 1 HILF 2HILF 3 HILF 4

 

PERSOONLIJKE AANDACHT 

Je brengt een aantal jaren door op school. Het is daarom belangrijk dat jij je thuis voelt op het Hilfertsheem College. Elke klas heeft zijn eigen mentor. De mentor begeleidt je in je studie en geeft je persoonlijke aandacht. Je kunt ook extra begeleiding krijgen, zoals remedial teaching (bijvoorbeeld bij dyslexie en/of dyscalculie), steunlessen, faalangsttraining, sociale vaardigheidstraining en huiswerkbegeleiding. Zo zorgen we er samen voor dat jij je vmbo-diploma behaalt met cijfers om trots op te zijn.

EEN MODERN GEBOUW

Wij hebben een modern schoolgebouw met uitstekende internetvoorzieningen en een draadloos netwerk. Dat heb je ook nodig, want behalve boeken gebruik je op het Hilfertsheem College ook een Chromebook.

ONDERWIJS EN TOPSPORT

Hilfertsheem College is een Topsport Talentschool. Als je op hoog niveau sport beoefent, kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor speciale faciliteiten. Denk aan extra begeleiding bij je schoolwerk en aanpassingen van je rooster.

Open dag en voorlichting

Stel een vraag aan Hilfertsheem College

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.hilfertsheem.nl