Goois Lyceum

gymnasium, atheneum, havo

UITDAGEND ONDERWIJS EN EEN PRETTIGE SFEER

Op het Goois Lyceum voel je je thuis. Fijne mentoren, een prettige schoolsfeer, goede resultaten en eigen keuzes kunnen maken, gaan bij ons hand in hand. We bieden naast de gewone lessen een gevarieerd keuzeprogramma aan in de middag waar zowel ondersteuning als verrijking wordt aangeboden. In leerjaar 1 kennen we zowel een gemengde havo/vwo-brugklas als onderwijs op vwo-niveau in de gymnasium- en de technasiumklassen.

EEN MODERN GYMNASIUM

Het gymnasium op het Goois Lyceum is meer dan vwo met Latijn en Grieks. In de onderbouw beginnen leerlingen al met Cambridge English en gaan ze in leerjaar 2 en 3 op excursie naar Engeland. Daarnaast volgen leerlingen het vak Capita Selecta waar kunst, filosofie en academische vaardigheden wordt aangeboden. In dit programma wordt een relatie gelegd tussen onderwerpen uit de klassieke oudheid en de 21e eeuw. Ons gymnasiumprogramma kent een mooie balans tussen cognitieve uitdaging en praktische, creatieve opdrachten.

DE KUNST- EN MEDIAKLAS (HAVO/VWO)

De kunst & mediaklas (k&m) is een havo/vwo-brugklas met veel aandacht voor beeldende kunst, fotografie, film, podiumkunsten en media. Dit projectvak wordt vijf uur per week gegeven, speciaal voor leerlingen die iets met hun beeldende talenten willen doen of dat graag willen leren! Ook ict komt aan de orde, vooral bij het monteren van beeld, geluid en muziek. In deze stroom worden creatieve workshops gevolgd en voorstellingen bezocht. De kunst & mediaklas wordt vervolgd in leerjaar 2 en 3 en sluit aan bij de examenvakken muziek en tekenen.

GOL 1 GOL 2GOL 2 GOL 4

UITDAGEND BÈTA-ONDERWIJS OP HET TECHNASIUM

Het technasium maakt al dertien jaar deel uit van onze school. Bij het vak onderzoek & ontwerpen (o&o) gaan leerlingen samen aan de slag met opdrachten die zij krijgen van bedrijven en andere organisaties buiten school. Het gaat om opdrachten met een duidelijk bèta-technisch karakter. Het technasium kan in leerjaar 1 worden gevolgd in een vwo-technasiumklas, maar leerlingen kunnen ook één periode o&o volgen in de havo/vwo-brugklas en de technasiumopleiding in leerjaar 2 en 3 desgewenst vervolgen, zowel op havo- als op vwo-niveau. O&o is een officieel eindexamenvak. Het technasium is aantrekkelijk voor meiden én jongens!

DE BRUGKLAS MET ALLE STROMEN (HAVO/VWO)

Als vierde keuze bieden we de havo/vwo-brugklas, waar leerlingen kennismaken met maar liefst drie stromen: o&o (onderzoek & ontwerpen), k&m (kunst & media) en Big Business. Na dit jaar kan een leerling één van deze drie stromen kiezen om te vervolgen in leerjaar 2 en 3.

KOM EENS LANGS OP HET GOOIS

U bent samen met uw kind welkom op onze open dag en voor ouders hebben we een informatieavond! Leerlingen zijn van harte welkom op onze lesjesmiddagen of bij de technasium experience. Daarnaast staat het u vrij om een kijkje te nemen in de school op een doordeweekse dag.

Open dag en voorlichting

woensdag 26 januari | 14.00 - 16.00 uur

OPEN LESMIDDAG

dinsdag 1 februari | 19.00 - 22.00 uur

INFORMATIEAVOND

zaterdag 5 februari | 10.30 - 13.00 uur

ONLINE OPEN DAG

Stel een vraag aan Goois Lyceum

Vul een naam in

Vul hier een geldig e-mailadres in

Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

  • Adres Goois Lyceum
    Vossiuslaan 2A
    1401 RT Bussum
  • Telefoon 035 800 32 50
  • E-mailadres
  • Contactpersoon mw. J. Brouwer (afdelingsleider leerjaar 1)
    jbrouwer@gsf.nl
www.gooislyceum.nl