Goois Lyceum

gymnasium, atheneum, havo

UITDAGEND ONDERWIJS EN EEN PRETTIGE SFEER

Op het Goois Lyceum wordt elke leerling gekend en krijgt hij de ruimte zich te ontplooien en te excelleren. Dit wordt bevestigd door het ministerie van OC&W dat ons in 2012 het predicaat ‘Excellente School’ heeft gegeven en daarna iedere twee jaar heeft verlengd voor zowel de havo- als de vwo-afdeling. In leerjaar 1 wordt een gemengd havo/vwo-niveau (brugklas) aangeboden. Daarnaast bieden we in leerjaar 1 onderwijs aan op puur vwo-niveau in de gymnasium- en de technasiumklassen.

EEN MODERN GYMNASIUM

Het gymnasium op het Goois Lyceum is meer dan vwo met Latijn en Grieks. Wij hebben een modern gymnasium, waar leerlingen al in de eerste klas beginnen met Cambridge English. In de onderbouw gaan deze leerlingen ieder jaar op meerdaagse excursie naar Engeland. In leerjaar 1, 2 en 3 krijgen ze het verrijkingsprogramma 'capita selecta' waar kunst, ondernemerschap, filosofie en academische vaardigheden een plaats hebben. In dit programma wordt een relatie gelegd tussen onderwerpen uit de klassieke oudheid en de 21e eeuw. Ons gymnasiumprogramma kent een prima balans tussen cognitieve uitdaging en praktische, creatieve opdrachten.

DE KUNST- EN MEDIAKLAS (HAVO/VWO)

Een bijzondere opleiding is de kunstklas. Dit is een havo/vwo-brugklas met veel aandacht voor beeldende kunst, foto, film, podiumkunsten en media. Een geweldig projectvak dat vijf uur per week wordt gegeven speciaal voor leerlingen die iets met hun beeldende talenten willen doen of dat graag willen leren! Ook ict komt aan de orde, vooral bij het monteren van beeld, geluid en muziek. In deze stroom worden regelmatig creatieve workshops gevolgd of kunstinstellingen en voorstellingen bezocht. De kunstklas heeft in de tweede en derde klas zijn vervolg en sluit in de bovenbouw aan bij de examenvakken muziek en tekenen.

1234

UITDAGEND BÈTA-ONDERWIJS OP HET TECHNASIUM

Als enige school in de regio heeft het Goois Lyceum een technasiumafdeling. Technasium is een vorm van projectonderwijs waarin het vak onderzoek & ontwerpen (o&o) centraal staat. Bij dit vak gaan leerlingen samen aan de slag met interessante opdrachten die zij krijgen van bedrijven en andere organisaties buiten school. Het gaat hier om opdrachten met een duidelijk bèta-technisch karakter. Het technasium kan in leerjaar 1 worden gevolgd in een homogene vwo-technasiumklas, maar leerlingen kunnen ook een halfjaar o&o volgen in de havo/vwo-brugklas. In leerjaar 2 kunnen deze leerlingen desgewenst de technasiumopleiding verder vervolgen, zowel op havo- als op vwo-niveau. O&o is een officieel eindexamenvak. Het technasium is aantrekkelijk voor meiden én jongens!

DE BRUGKLAS MET ALLE STROMEN (HAVO/VWO)

Als vierde keuze om bij ons te starten bieden we de havo/vwo-brugklas, waar leerlingen kennismaken met maar liefst drie stromen: o&o (half jaar), k&m (acht weken) en big business (acht weken). Na dit jaar kan een leerling één van deze drie stromen kiezen om te vervolgen in leerjaar 2 en 3. Aan het eind van leerjaar 3 krijgt iedere leerling een certificaat. 

KOM EENS LANGS OP HET GOOIS

We nodigen u graag uit voor onze open dag en informatieavond! Daarnaast staat het u vrij om zelf een kijkje te nemen in de school op een doordeweekse dag.

Stel een vraag aan Goois Lyceum

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

  • Adres Goois Lyceum
    Vossiuslaan 2A
    1401 RT Bussum
  • Telefoon 035 800 32 50
  • E-mailadres
  • Contactpersoon mw. I. Jansen
    ijansen@gsf.nl
www.gooislyceum.nl