Gemeentelijk Gymnasium Hilversum

NIEUWSGIERIGHEID STAAT VOOROP

Het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum (GGH) is een modern gymnasium, voor leerlingen met vwo-capaciteiten en een fikse dosis nieuwsgierigheid. Een school, kortom, voor jonge mensen die meer kunnen en meer willen.

JE DOET HET SAMEN

Het GGH is meer dan alleen een plaats om te leren, het is een gemeenschap waarin je je thuis gaat voelen. Samen fietsen helpt. Vandaar dat we bij het indelen van de klassen rekening houden met ieders woonplaats, zodat de eersteklassers in groepjes kunnen fietsen. Ook in de introductiedagen en de mentorlessen maken we tijd voor het creëren van een goede sfeer, zodat iedereen tot zijn recht kan komen. Het ontwikkelen van dienstbaar leiderschap loopt als een rode draad door alle leerjaren: wie ben ik en wat kan ik betekenen voor anderen.

ONDERZOEKERS

Onze leerlingen zijn intelligente en onderzoekende jonge mensen die samen met hun docenten het beste uit zichzelf willen halen, hun eigen talenten gaan ontdekken. Ze profiteren volop van de extra mogelijkheden die er zijn, zoals het leren van Chinees, het behalen van internationaal erkende certificaten bij de talen Frans, Duits en Engels en het meedoen met sporttoernooien, uitwisselingen, olympiades of de debatclub. Vanaf klas 1 raken ze bovendien al vertrouwd met onderzoeksvaardigheden bij de bètavakken, zoals biologie en natuurkunde.

1 26 10

EEN OPEN HOUDING

Een brede culturele en klassieke vorming maakt dat onze leerlingen de school verlaten met een open houding en een positief-kritische blik. We dagen elke leerling uit het beste uit zichzelf te halen door kennisoverdracht op niveau en in een hoog tempo en de toevoeging van Latijn en Grieks aan het lesprogramma. Het trainen van gymnasiale vaardigheden - leren plannen, creatief denken, discussiëren en presenteren - start al in de eerste klas.

JE EIGEN GEBOUW: HET BALNEUM

Alle eerste klassen en de kunstvakken hebben hun basis in onze locatie aan de Badhuislaan, het Balneum, een gebouw dat rust en aandacht biedt voor de leerling en de kunsten. De opperbeste sfeer is ongetwijfeld mede te danken aan het ruime buitenterrein en het feit dat de mobieltjes de hele dag opgeborgen zijn. Op het Balneum kun je buiten in het gras liggen of in de aula zitten met je nieuwe vrienden en vriendinnen.

Open dag en voorlichting

dinsdag 2 november | 09.00 - 14.00 uur

OPEN HUIS

woensdag 10 november | 14.00 - 15.30 uur

OPEN LESMIDDAG

maandag 29 november | 19.00 uur

INFORMATIEAVOND

donderdag 2 december | 09.00 - 14.00 uur

OPEN HUIS

donderdag 9 december | 09.00 - 14.00 uur

OPEN HUIS

zaterdag 29 januari | 10.00 - 12.30 uur

OPEN DAG

woensdag 2 februari | 14.00 - 15.30 uur

OPEN LESMIDDAG

dinsdag 8 februari | 19.00 uur

INFORMATIEAVOND

Stel een vraag aan Gemeentelijk Gymnasium Hilversum

Vul een naam in

Vul hier een geldig e-mailadres in

Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.gymnasiumhilversum.nl