Gemeentelijk Gymnasium Hilversum

NIEUWSGIERIGHEID STAAT VOOROP

Het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum (GGH) is een modern gymnasium, voor leerlingen met vwo-capaciteiten en een fikse dosis nieuwsgierigheid. Een school, kortom, voor jonge mensen die meer willen en meer kunnen.

UITSTEKENDE PRESTATIES

Recente kwaliteitsonderzoeken laten zien dat ons gymnasium tot de beter presterende scholen behoort. Dat heeft dit jaar geresulteerd in het predicaat Excellente School van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de waardering 'goed' van de Inspectie van het Onderwijs. Onze leerlingen zijn intelligente en onderzoekende jonge mensen die samen met hun docenten het beste uit zichzelf willen halen. Ze profiteren volop van de extra mogelijkheden die er zijn, zoals het leren van Chinees, het behalen van internationaal erkende certificaten bij de talen Frans, Duits en Engels en het meedoen met diverse olympiades of de debatclub. Vanaf klas 1 raken ze bovendien al vertrouwd met onderzoeksvaardigheden bij de bètavakken.

EEN OPEN HOUDING

Een brede culturele en klassieke vorming maakt dat onze leerlingen de school verlaten met een open houding en een positief-kritische blik. Het kernwoord voor ons onderwijs is: ambitie. Dat betekent dat we elke leerling uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Onze basisaanpak hierbij is kennisoverdracht op niveau en in een hoog tempo en de toevoeging van Latijn en Grieks aan het lesprogramma. Het trainen van gymnasiale vaardigheden - leren plannen, redeneren en discussiëren - start al in de eerste klas.

12610

JE DOET HET SAMEN

Wij willen dat onze leerlingen zich thuis voelen op school. Zo houden we bij het indelen van de klassen rekening met hun woonplaats, zodat ze in groepjes kunnen fietsen. De mentorlessen zijn er ook op gericht een goede onderlinge sfeer te creëren, zodat er een klimaat van openheid en respect voor elkaar ontstaat. Het ontwikkelen van dienstbaar leiderschap loopt als een rode draad door alle leerjaren: wie ben ik en wat kan ik betekenen voor anderen.

JE EIGEN GEBOUW: HET BALNEUM

Alle eerste klassen en de kunstvakken hebben hun basis in onze locatie aan de Badhuislaan, het Balneum, een gebouw dat rust en aandacht biedt voor de leerling en de kunsten.

Stel een vraag aan Gemeentelijk Gymnasium Hilversum

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.gymnasiumhilversum.nl