Erfgooiers College

Christelijke Scholengemeenschap voor mavo, havo, vwo, vwo+, gymnasium

WERELD WIJD WIJS

Ervaar wat jij kunt en wilt. Kies wat bij je past. Leer op maat. En laat je inspireren door de mensen om je heen. Onze UNESCO-school opent de wereld voor je!

OP HET ERFGOOIERS

 • ga je gepersonaliseerd leren
 • volg je jouw leerroute (verbreden, verdiepen, versnellen)
 • werk je aan je eigen WWW-modules
 • kies je zelf je creatieve modules: sport & more, design & innovation, art & culture, science & sustainability
 • heb je een persoonlijke coach
 • heb je je eigen digitale WWW-portfolio
 • word je een echte wereldburger.

GEPERSONALISEERD LEREN

Het Erfgooiers werkt met kern- en keuzeprogramma’s. Je start in een mavo/havo-, havo/vwo-, vwo- of vwo+-brugklas en werkt op je eigen niveau. Samen bekijken we of je verder gaat met je kernprogramma op mavo, havo, vwo/gymnasium of vwo+/gymnasium. Rondom je kernprogramma stel je samen met je coach en je ouders je persoonlijke keuzeprogramma samen. Je kiest voor WWW- en creatieve modules, projecten en extra’s die jou interesseren. Samen bepalen we aan welke vaardigheden jij nog kunt werken. Je snelle Chromebook is een onmisbaar hulpmiddel bij je persoonlijke leerroute.

GEPERSONALISEERDE BEGELEIDING

Op het Erfgooiers heb je een persoonlijke coach. Die begeleidt je bij het samenstellen van je persoonlijke leerroute en het maken van keuzes. Al vroeg in het jaar zijn de eerste ontwikkelgesprekken, samen met je ouders. Je eigen digitale WWW-portfolio is hierbij heel belangrijk. Daarin verzamel je alles wat je leert en doet. Heb je moeite met vakken of met sommige vaardigheden, dan krijg je intensievere begeleiding. Loop je voor, dan stellen we een leerroute samen met meer uitdaging. Hierbij krijg je begeleiding en steun van onze speciale talentcoördinatoren.

Erfg 1 Erfg 2Erfg 4 Erfg 3

WWW-MODULES

De uitdagende WWW-modules (lessen, workshops, activiteiten) zijn een uitbreiding op je kernprogramma, waarbij jouw kijk op de wereld groter wordt. Zo krijg je de ruimte om extra tijd te besteden aan een onderwerp dat je leuk vindt, er dieper op in te gaan of om iets helemaal nieuws te proberen. Je hebt hierbij de mogelijkheid om je in bepaalde vakken te verdiepen of meer ondersteuning te krijgen, net waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Dit betekent dat je misschien iets op een andere manier uitgelegd wilt hebben. Of dat je er nog meer van wilt weten, omdat je geïnteresseerd bent in het onderwerp. Voor een aantal van jullie zou het kunnen betekenen dat we in deze lessen verdiepende stof aanbieden, zodat je na klas 1 op een hoger niveau kan beginnen.

CREATIEVE MODULES

Je bent een middag bezig met wat je zelf kiest, waar je talenten liggen en waar je graag beter in wilt worden:

 • sport & more
 • design & innovation
 • art & culture
 • science & sustainability.

Tijdens de sport- en cultuurdagen staat de school op zijn kop. Dan kan jij je talenten laten zien.

EEN ECHTE WERELDBURGER

Het Erfgooiers maakt je op heel veel manieren Wereld Wijd Wijs. Een greep uit de activiteiten en mogelijkheden: wereld- en handelstalen Engels, Duits, Frans en Spaans, media- en digiwijsheid, WWW-uren, Internationale studiereizen, Globaland en Cross your borders, Europees Jeugdparlement, Dag van de mensenrechten, Goededoelendag, Wetenschapsoriëntatie (WON), olympiades en wereldgodsdiensten.

Open dag en voorlichting

Stel een vraag aan Erfgooiers College

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.erfgooiers.nl