Erfgooiers College

Christelijke Scholengemeenschap voor mavo, havo, vwo, vwo+, gymnasium

WERELD WIJD WIJS

Ervaar wat jij kunt en wilt. Kies wat bij je past. Leer op maat. En laat je inspireren door de mensen om je heen. Onze UNESCO-school opent de wereld voor je!

OP HET ERFGOOIERS

 • ga je gepersonaliseerd leren
 • volg je jouw leerroute (verbreden, verdiepen, versnellen)
 • kies je zelf of krijg je het advies voor extra begeleiding op jouw ontwikkelpunten
 • volg je alle creatieve modules: sport & more, design & innovation, art & culture, science & sustainability
 • kies je na klas 1 de creatieve module die je een heel jaar lang in klas 2 volgt
 • heb je een persoonlijke coach
 • word je een echte wereldburger.

LEREN OP MAAT

Het Erfgooiers werkt met kern- en keuzeprogramma’s. Je start in een mavo/havo-, havo/vwo-, vwo- of vwo+-brugklas en werkt op je eigen niveau. Samen bekijken we of je verder gaat met je kernprogramma op mavo, havo, vwo/gymnasium of vwo+/gymnasium. Rondom je kernprogramma stel je samen met je coach en je ouders je persoonlijke keuzeprogramma samen. We hebben talentcoaches, die samen met jou kunnen kijken welke extra projecten je zou kunnen doen. Samen bepalen we in het doelengesprek aan welke vaardigheden jij nog kunt werken. Je snelle Chromebook is een onmisbaar hulpmiddel bij je persoonlijke leerroute.

GEPERSONALISEERDE BEGELEIDING

Op het Erfgooiers heb je een persoonlijke coach. Die begeleidt je bij het samenstellen van je persoonlijke leerroute en het maken van keuzes. Al vroeg in het jaar zijn de eerste ontwikkelgesprekken. Je bespreekt dan samen met je ouders en de coach je voortgang. Daarin verzamel je de feedback van je docenten en krijg je zicht op je eigen leren. Je maakt je eigen Plan van Aanpak. Heb je moeite met vakken of met sommige vaardigheden, dan vraag je om meer intensieve begeleiding. Loop je voor, dan stellen we een leerroute samen met meer uitdaging. Hierbij krijg je begeleiding en steun van onze speciale talentcoördinatoren.

ERFGOOIERS COLLEGE 761634386190848 Erfg 2Erfg 4 Erfg 3

Je krijgt een uitdagend onderwijsprogramma (lessen, workshops, activiteiten) als een uitbreiding op je kernprogramma, waarbij jouw kijk op de wereld groter wordt. Zo krijg je de ruimte om extra tijd te besteden aan een vak dat je leuk vindt, er dieper op in te gaan of om iets helemaal nieuws te proberen. Je hebt hierbij de mogelijkheid om je in bepaalde vakken te verdiepen of meer ondersteuning te krijgen, net waar jij op dat moment behoeft aan hebt. Dit betekent dat je misschien iets op een andere manier uitgelegd wilt hebben. Of dat je er nog meer van wilt weten, omdat je geïnteresseerd bent in het onderwerp. Voor een aantal van jullie zou het kunnen betekenen dat we in deze lessen verdiepende stof aanbieden, zodat je na klas 1 op een hoger niveau kan beginnen.

CREATIEVE MODULES

In het eerste jaar proef je aan al onze creatieve modules. Elke 9 weken een andere module. Zo kun je ontdekken waar je talenten liggen of waar je meer over te weten wilt komen. In klas 2 volg je de module van jouw keuze een heel jaar lang. Is dat niet tof!

 • sport & more
 • design & innovation
 • art & culture
 • science & sustainability.

Tijdens de sport- en cultuurdagen staat de school op zijn kop. Dan kan jij je talenten laten zien.

EEN ECHTE WERELDBURGER

Het Erfgooiers maakt je op heel veel manieren Wereld Wijd Wijs. Een greep uit de activiteiten en mogelijkheden: het project Young Impact, wereld- en handelstalen Engels, Duits, Frans en Spaans, media- en digiwijsheid, Internationale studiereizen, Globaland en Cross your borders, Europees Jeugdparlement, Dag van de mensenrechten, Goede Doelendag, Debatclub, Wetenschapsoriëntatie (WON), olympiades en wereldgodsdiensten.

Open dag en voorlichting

dinsdag 5 oktober | 19.30 uur

VOORLICHTINGSAVOND Structuurklas

maandag 17 januari | 19.30 - 20.30 uur

VOORLICHTINGSAVOND

dinsdag 25 januari | 14.45 - 16.15 uur

OPEN LESMIDDAG

woensdag 16 februari | 15.00 - 18.00 uur

OPEN DAG

Stel een vraag aan Erfgooiers College

Vul een naam in

Vul hier een geldig e-mailadres in

Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.erfgooiers.nl