Elan College Huizen

School voor speciaal onderwijs in Huizen

ELAN COLLEGE HUIZEN

ONZE AMBITIE

 • We geven kwalitatief goed onderwijs: dit doen we door de leerstof en vaardigheden zo aan te bieden, dat de brede persoonlijkheidsontwikkeling van de individuele leerling wordt bevorderd.
 • We bevorderen het positieve zelfbeeld van onze leerlingen.
 • We stimuleren dat jongeren een constructieve bijdrage willen en kunnen geven aan de samenleving.
 • We bieden jongeren kansen hun talenten te ontwikkelen.
 • We stimuleren jongeren een kritische en onderzoekende houding te ontwikkelen.

VOOR WIE?

Elan college Huizen verzorgt onderwijs in regio 't Gooi aan jongeren met gedragsproblemen, die meer ondersteuning en begeleiding nodig hebben dan een reguliere school kan bieden. De jongeren variƫren in leeftijd van 12 tot 18 jaar. De school biedt onderwijs aan een brede doelgroep. Zowel jongeren met externaliserende problematiek (bv. adhd, odd) als jongeren met internaliserende problematiek (bv. autisme, angst) zijn welkom op Elan college Huizen.

1 NNL43361 NNL43361 NNL43361 NNL4336

Jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar kunnen op Elan college Huizen worden toegelaten mits zij:

  1. Beschikken over een toelaatbaarheidsverklaring (TLV)
  2. In voldoende mate binnen een groep kunnen functioneren
  3. Beschikken over een TIQ vanaf 80

Wij werken er hard aan om onze leerlingen, die op de reguliere school vaak negatieve ervaringen hebben opgedaan, te inspireren en te motiveren om zo het gevoel van eigenwaarde te herstellen. Samen met de leerling gaan we op zoek naar zijn mogelijkheden en waar zijn interesses liggen. Op Elan college Huizen is veel aandacht voor het gedrag van de leerlingen en hoe de leerling daar het beste mee kan omgaan. Dat lukt alleen in een veilig schoolklimaat. Vandaar dat veiligheid bij ons op school heel belangrijk is.

ONDERWIJSAANBOD

Als school voor voortgezet speciaal onderwijs bevat ons leerpakket dezelfde vakken als het reguliere onderwijs. Ook wij richten ons op de kerndoelen zoals het ministerie van Onderwijs ze heeft geformuleerd. De school verzorgt onderwijs op vmbo bbl, vmbo kbl, vmbo tl, havo en mbo 1 niveau. De mentor verzorgt de meeste vakken. Daarnaast zijn er docenten voor techniek, bevo, ckv, gymnastiek en verzorging. Er wordt een heldere structurering van het werk geboden en intensieve begeleiding bij alle sociale situaties. De sociaal-emotionele ontwikkeling krijgt aandacht door het oefenen met sociaal begrijpen en sociale vaardigheden.

Open dag en voorlichting

woensdag 26 januari | 13.30 - 17.00 uur

OPEN DAG

 

 

Stel een vraag aan Elan College Huizen

Vul een naam in

Vul hier een geldig e-mailadres in

Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.elancollegehuizen.nl