Comenius College

christelijke school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

ONTDEK JEZELF! EN KOM ONTDEKKEN!

Ben je er klaar voor om de wereld ontdekken, je talenten te ontwikkelen en nieuwe vrienden te ontmoeten? Dan voel je je thuis op het Comenius College. Binnen en buiten onze school maak je op de leukste manieren kennis met talen, wetenschap en techniek, de maatschappij, kunst, cultuur en sport. Je krijgt het vertrouwen en de vrijheid om het beste uit jezelf te halen. Daar krijg je van ons alle hulp en aandacht bij. Op het Comenius College hebben we ook veel aandacht voor elkaar, zodat je makkelijk nieuwe vrienden maakt. Ontdek het zelf!

ONTDEK DE WERELD

Het Comenius College laat je ontdekken. Al in de tweejarige brugklas mag je aan heel veel vakken ruiken en proeven. Zo krijg je de kans om rustig te wennen én te ontdekken wat bij je past. Van mavo en havo tot atheneum, gymnasium en in ons topsportprogramma: je krijgt alle kansen, moderne middelen en mooie mogelijkheden om verder te komen.

Ontdek waar jouw talent ligt binnen een fijn, overzichtelijk gebouw aan de rand van het bos. En buiten de school met projecten, excursies en reizen.

ONTWIKKEL JEZELF

Op het Comenius College kun je kiezen. Binnen een duidelijke structuur geven we je de vrijheid en het vertrouwen om het beste uit jezelf te halen. Van de school en de leraren krijg je de verantwoordelijkheid om je eigen keuzes te maken. Bijvoorbeeld om vakken op een ander niveau te volgen of mee te doen aan extra lessen en activiteiten buiten school. Zodat je zelfstandig wordt en zelfvertrouwen krijgt. En dus je eigen toekomst bepaalt. Zo kun je kiezen voor allerlei modules: sport, theater, anatomie of ondernemen. Of iets als zoals mindfulness, Japans, modeltekenen, filosofie of beleggen. Je kunt debatteren tijdens nationale en internationale wedstrijden. In de vakken STAP en WON verdiep je je in onderzoek en ondernemen. Op de mavo bestaat het vak IT&M, gericht op technologie en media.

thumb 1 23 4

Alle vwo-leerlingen maken kennis met de gevarieerde wereld van de wetenschap en je doet zelf wetenschappelijk onderzoek. Je kiest de richting die bij jou past: het gymnasium met zijn klassieke talen of het atheneum met extra uitdaging op het gebied van maatschappij en exact. Je zit in groep 8 en heb je belangstelling voor het vwo? Dan kun je in het voorjaar alvast kennismaken met het 8+ plan. Je bent van harte welkom!

Het Comenius is een Topsport Talentschool. Als je op hoog niveau sport beoefent, kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor speciale faciliteiten zoals extra begeleiding bij je schoolwerk, ontheffing van vakken, vrijaf voor trainingen of wedstrijden, aanpassingen van het rooster en eventueel zelfs spreiding van het examen.

ONTMOET ELKAAR

Het Comenius College geeft je alle aandacht. Je krijgt overal hulp en steun bij als het een beetje tegenzit of als alles je juist makkelijk afgaat. Op onze school hebben we oog voor elkaar en voor de wereld. Daarom voel je je snel fijn op onze school. Je maakt makkelijk nieuwe vrienden, hebt plezier met elkaar en kijkt met een open blik naar verschillende ideeën en culturen. Dat laten we samen zien bij de leuke activiteiten die we organiseren.

Kortom: ben jij klaar voor het Comenius College? Ben je zo benieuwd naar ons als wij naar jou? Kom het zelf ontdekken op onze open dag!

KOM ONTDEKKEN

  • fijne plek waar je je thuis voelt
  • leuke projecten en activiteiten.

ZELF KIEZEN

  • vrijheid om te kiezen voor extra’s
  • blended learning met laptops én boeken.

AANDACHT VOOR ELKAAR

  • hele goede begeleiding
  • makkelijk nieuwe vrienden maken.

Open dag en voorlichting

Stel een vraag aan Comenius College

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.comenius-hilversum.nl