Comenius College

christelijke school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

COMENIUS COLLEGE, OPVALLEND GOED!

Een opvallend goede school, dat is het Comenius College. Niet voor niets dragen alle afdelingen van de school - gymnasium, atheneum, havo en mavo - al een aantal jaren het officiële predicaat 'Excellente School'. Een unieke prestatie! De leerlingen van het Comenius halen mooie resultaten en blinken uit op het gebied van kunst, cultuur, debat, sport en wetenschap. Word je al nieuwsgierig? Kom dan verder op het Comenius College!

HET COMENIUS COLLEGE

Onze school heeft vier afdelingen: gymnasium, atheneum, havo en mavo. Je begint in de gymnasiumklas, de atheneumklas, de havo/vwo-klas of de mavo/havo-klas. Start je in een havo/vwo-klas of een mavo/havo-klas dan hoef je pas na twee jaar de definitieve keuze voor een afdeling te maken. Zo krijg je de tijd je te ontwikkelen en te laten zien wat je kunt. Tijdens je schooltijd op het Comenius doe je niet alleen veel kennis op. Je leert ook jezelf beter kennen, samenwerken met anderen en vooruit te kijken naar je toekomstige studie en beroep.

Bijzonder aan het Comenius:

  • je krijgt op hoog niveau les
  • in de onderbouw kun je kiezen voor de theaterklas, de sportklas, de exactklas of de maatschappijklas
  • de school staat bol van creatieve en culturele activiteiten, zoals musicals en talentenshows
  • je werkt met schoolboeken én laptops.

DE COMENIUS ACADEMIE

Alle vwo-leerlingen doen mee aan de Comenius Academie. Je maakt er kennis met de gevarieerde wereld van de wetenschap. Je kiest de richting die bij jou past: het gymnasium met zijn klassieke talen of het atheneum met extra uitdaging op het gebied van maatschappij en exact. Je doet zelf wetenschappelijk onderzoek en gastsprekers vertellen over hun ervaringen. Zit je in groep 8 en heb je belangstelling voor het vwo? Dan kun je in het voorjaar alvast kennismaken met het 8+ plan. Je bent van harte welkom!

1234

ONTWIKKEL JE TALENT

In de onderbouw kun je kiezen voor de Comeniusklassen sport, theater, anatomie of ondernemen. In de bovenbouw volg je modules zoals cyber security, vliegkunde, modeltekenen, filosofie of Cambridge. Je kunt debatteren tijdens nationale en internationale wedstrijden. In de vakken ‘Comenius in science & design’ en ‘Comenius in business and arts’ verdiep je je in onderzoek en ondernemen.

ONDERWIJS EN TOPSPORT

Het Comenius College is Topsport Talentschool. Als je op hoog niveau sport beoefent, kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor speciale faciliteiten zoals extra begeleiding bij je schoolwerk, ontheffing van vakken, vrijaf voor trainingen of wedstrijden, aanpassingen van het rooster en eventueel zelfs spreiding van het examen.

Wil je meer over het Comenius College weten? Bezoek dan de website van de school. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de heer Van den Berg, contactpersoon van de brugklas.

Open dag en voorlichting

8+ PLAN VOOR VWO-ERS

woensdag 11 december | 14.00 uur

WETENSCHAPSMIDDAG (proefles)

dinsdag 14 januari | 20.00 - 22.00 uur

VOORLICHTINGSAVOND

zaterdag 18 januari | 09.00 - 12.00 uur

OPEN DAG

woensdag 22 januari | 14.15 - 16.00 uur

OPEN LESMIDDAG

donderdag 30 januari | 18.30 - 20.00 uur

VOORLICHTINGSAVOND ALS TOPSPORT TALENT SCHOOL

Stel een vraag aan Comenius College

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.comenius-hilversum.nl