Comenius College

christelijke school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

LEREN, KIEZEN EN LEVEN!

Onze school is het Comenius College. Wij geven ruimte aan iedere leerling. Binnen een heldere structuur leren wij onze leerlingen keuzes te maken uit een breed aanbod. Zo haal je uit jezelf wat in je zit, en meer. Je kunt zijn wie je bent én je hebt oog voor een ander. Je hebt vertrouwen in jezelf en je bent trots op wat je doet. Je gaat met plezier naar school, want jouw school is de plek waar je je thuis voelt. Goed voorbereid stap jij straks de wereld in.

De leerlingen van het Comenius halen mooie resultaten en blinken uit op het gebied van kunst, cultuur, debat, sport en wetenschap. Word je al nieuwsgierig? Kom dan verder op het Comenius College!

HET COMENIUS COLLEGE

Onze school heeft vier afdelingen: mavo, havo, atheneum en gymnasium. Je begint in de mavo/havo-klas, de havo/vwo-klas, de atheneumklas of de gymnasiumklas. Start je in een mavo/havo-klas of havo/vwo-klas dan hoef je pas na twee jaar de definitieve keuze voor een afdeling te maken. Zo krijg je de tijd je te ontwikkelen en te laten zien wat je kunt. Tijdens je schooltijd op het Comenius doe je niet alleen veel kennis op. Je leert ook jezelf beter kennen, samenwerken met anderen en vooruit te kijken naar je toekomstige studie en beroep.

Bijzonder aan het Comenius:

  • je werkt met schoolboeken én laptops
  • in de onderbouw kun je kiezen voor de theaterklas, de sportklas, de exactklas of de maatschappijklas
  • de school staat bol van creatieve en culturele activiteiten, zoals musicals en talentenshows
  • je krijgt op hoog niveau les
  • alle leerlingen gaan op werkweek naar het buitenland
  • de school ligt prachtig aan de rand van het bos.

thumb 1234

ONTWIKKEL JE TALENT

In de onderbouw kun je kiezen voor de Comeniusklassen sport, theater, anatomie of ondernemen. In de bovenbouw volg je modules zoals mindfulness, Japans, modeltekenen, filosofie of beleggen. Je kunt debatteren tijdens nationale en internationale wedstrijden. In de vakken ‘Comenius in science & design’ en ‘Comenius in business and arts’ verdiep je je in onderzoek en ondernemen. Op de mavo bestaat het vak IT&M, gericht op technologie en media.

Alle vwo-leerlingen maken kennis met de gevarieerde wereld van de wetenschap en je doet zelf wetenschappelijk onderzoek. Je kiest de richting die bij jou past: het gymnasium met zijn klassieke talen of het atheneum met extra uitdaging op het gebied van maatschappij en exact. Je zit in groep 8 en heb je belangstelling voor het vwo? Dan kun je in het voorjaar alvast kennismaken met het 8+ plan. Je bent van harte welkom!

ONDERWIJS EN TOPSPORT

Het Comenius College is Topsport Talentschool. Als je op hoog niveau sport beoefent, kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor speciale faciliteiten zoals extra begeleiding bij je schoolwerk, ontheffing van vakken, vrijaf voor trainingen of wedstrijden, aanpassingen van het rooster en eventueel zelfs spreiding van het examen.

Wil je meer over het Comenius College weten? Bezoek dan de website van de school. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met mevrouw Velt of mevrouw Nagel, contactpersonen van de brugklas.

Open dag en voorlichting

woensdag 9 december | 14.30 uur

WETENSCHAPSMIDDAG (proefles)

dinsdag 12 januari | 20.00 - 22.00 uur

VOORLICHTINGSAVOND

zaterdag 16 januari | 09.00 - 12.00 uur

OPEN DAG

woensdag 20 januari | 14.30 - 16.00 uur

OPEN LESMIDDAG

donderdag 28 januari | 18.30 - 20.00 uur

VOORLICHTINGSAVOND CVO 't GOOI ALS TOPSPORTSCHOOL

woensdag 10 februari | 14.30 - 16.15 uur

8+ PLAN VOOR VWO-ERS

Stel een vraag aan Comenius College

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.comenius-hilversum.nl