College de Opmaat

christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning, op een aparte locatie

COLLEGE DE OPMAAT: OP MAAT VOOR JOU!

Soms heeft een leerling extra begeleiding nodig om een vmbo-diploma te halen. Geldt dat ook voor jou? Dan is College de Opmaat misschien wel dé school voor jou. Wij zijn een school voor leerlingen met het advies vmbo met lwoo, op een aparte locatie. Alle leerlingen krijgen extra ondersteuning bij het leren. Op onze school leer je in je eigen tempo en op je eigen niveau.

KLEINE KLASSEN

Samen met jou bespreken we wat voor jou de beste manier van leren is. Je komt in een klas die bij jouw ontwikkeling past. Onze klassen zijn klein, gemiddeld vijftien leerlingen. Je krijgt dan ook alle aandacht om goed te kunnen leren en werken. Je mentor heeft veel tijd voor je om je te begeleiden en houdt regelmatig contact met je ouders. We geven graag complimenten als je laat zien dat iets goed is gegaan. En pesten, dat staan we niet toe!

OPMAATUREN

In het eerste leerjaar volg je verschillende algemene vakken. Op het rooster staan natuurlijk Nederlands, Engels en wiskunde. Verder hebben we de vakken mens & maatschappij, kunst & cultuur en bewegingsonderwijs. Ook zijn er Opmaaturen. Die uren kun je gebruiken om te werken aan je eigen talent of aan wat je nog wilt leren. Je kunt ze ook gebruiken voor extra hulp bij begrijpend lezen, spellen, rekenen of omgaan met dyslexie.

Opmaat

LEREN DOOR TE DOEN

Wij geloven dat je veel kunt leren door het te dóen. In ons mooie gebouw hebben we een aantal praktijklokalen. Hierin krijg je regelmatig praktijkles. In elk leerjaar loop je stage om nog meer praktijkervaring op te doen. Zo ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt.

ONDERWIJS EN TOPSPORT

College de Opmaat is Topsport Talentschool. Als je op hoog niveau sport beoefent, kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor speciale faciliteiten zoals extra begeleiding bij de studie, ontheffing van vakken, vrijaf voor trainingen of wedstrijden en aanpassingen van het rooster.

Stel een vraag aan College de Opmaat

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.collegedeopmaat.nl