Alberdingk Thijm College

gymnasium atheneum havo

SFEERVOL & ICT-RIJK

FIJNE SCHOOL

Wanneer leerlingen vertellen waarom ze voor het Alberdingk Thijm College (ATC) gekozen hebben, zeggen ze vaak: “Ik stapte er binnen en voelde me meteen thuis.” De sfeer op het ATC is goed en dat merk je. In en buiten onze lessen zíen we elke leerling en begeleiden we de leerlingen zowel in hun algemene ontwikkeling als in hun leren. Ons onderwijs is erop gericht om leerlingen de wereld om zich heen te laten begrijpen. We brengen de actualiteit binnen de school en gaan op onderzoek buiten de school. Zo dagen we leerlingen uit om na te denken over wat er in de wereld speelt, welke rol zij daarin willen spelen en welke kennis en vaardigheden ze daarbij nodig hebben.

MACBOOKS

Op het ATC heeft elke leerling een eigen MacBook. Door het gebruik van digitaal en interactief lesmateriaal, is de lesstof actueel en betekenisvol. Dat motiveert, geeft meer mogelijkheden en een voorsprong op de vervolgopleiding. Naast de laptop gebruiken leerlingen voor de meeste vakken ook schoolboeken, werkboeken en soms schriften. Die mix aan media versterkt het aanbod en daarmee het plezier in leren.

ENGLISH IMMERSION CLASSES

Communiceren in het Engels wordt steeds belangrijker. Bijvoorbeeld in je vervolgopleiding, maar ook in de geglobaliseerde samenleving. Op het ATC hebben we daarom de English Immersion Classes (EIC): vakken waarbij de voertaal Engels is. Door de ‘onderdompeling’ wordt communiceren in het Engels laagdrempelig en leuk.

ATC 1 ATC 2ATC 3 ATC 4

IEDEREEN OP ZIJN PLEK

Op het ATC krijgt iedere leerling de kans om het beste uit zichzelf te halen. We geven leerlingen daarom de tijd om te ontdekken wat hun mogelijkheden zijn. Zij kunnen dan ook tijdens hun schoolloopbaan wisselen van niveau. Verder krijgen leerlingen de begeleiding die ze nodig hebben. Dat gebeurt door mentoren, vakdocenten en eventueel specialisten. En ook voor wie ambitieus is, heeft het ATC veel verdiepingsprogramma’s te bieden.

DAGINDELING

Om ervoor te zorgen dat school beter aansluit bij het bioritme van leerlingen, beginnen leerlingen in de brugklas regelmatig het tweede lesuur. De leerlingen zijn doorgaans om 14.30 uur uit en op de woensdagmiddag om 12.35 uur. Dit geeft hen de mogelijkheid om aansluitend aan hun lesdag hun huiswerk te maken op school in het StudieLAB. Met deze indeling van de schooldagen streven we naar een goede balans tussen school, privé, sport en thuis.

ACTIEF IN DE SCHOOL

Op het ATC geven we onderwijs dat ertoe doet. Dat doen we in onze lessen, maar ook door buiten de muren van de school én in het buitenland ervaringen op te doen. We gaan bijvoorbeeld vaak samen op excursie. Op vrijdagmiddag zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals koken, skiën, snowboarden, toneel, golf en nog veel meer. En leerlingen doen en denken mee in allerlei clubs en commissies. Want het ATC is een leuke school die door leerlingen, ouders en leraren samen wordt vormgegeven.

ALBERDINGK THIJM SCHOLEN

Het ATC werkt binnen Alberdingk Thijm Scholen intensief samen met vijf scholen voor voortgezet onderwijs en achttien basisscholen in Hilversum en omgeving.

Open dag en voorlichting

woensdag 13 oktober | 14.30 - 16.00 uur

OPEN LESMIDDAG (ATC gymnasium kennismakingsmiddag)

woensdag 17 november | 14.30 - 16.00 uur

OPEN LESMIDDAG (ATC gymnasium kennismakingsmiddag)

zaterdag 15 januari | 9.00 - 12.30

RONDLEIDINGEN

woensdag 19 januari | 14:00 - 16:00 uur

OPEN LESMIDDAG

donderdag 27 januari

ONLINE VOORLICHTING voor ouders

Stel een vraag aan Alberdingk Thijm College

Vul een naam in

Vul hier een geldig e-mailadres in

Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.atchilversum.nl