Alberdingk Thijm College

gymnasium atheneum havo

SFEERVOL & ICT-RIJK

FIJNE SCHOOL

Wanneer leerlingen vertellen waarom ze voor het Alberdingk Thijm College (ATC) gekozen hebben, zeggen ze vaak: “Ik stapte er binnen en voelde me meteen thuis.” Ons onderwijs is erop gericht om leerlingen de wereld om zich heen te laten begrijpen. We brengen de actualiteit en experts binnen de school en gaan op onderzoek buiten de school. Zo dagen we leerlingen uit om na te denken over wat er in de wereld speelt, welke rol zij daarin willen spelen en welke kennis en vaardigheden ze daarbij nodig hebben.

MACBOOKS

Op het ATC heeft elke leerling een eigen MacBook. Leren met de laptop werkt namelijk motiverend en het vergroot de leermogelijkheden. Lessen met de laptop zijn actief en actueel, doordat de wereld van nu altijd binnen handbereik is. Naast de laptop gebruiken leerlingen voor de meeste vakken ook schoolboeken, werkboeken en soms schriften. Die mix aan media versterkt het aanbod.

ENGLISH IMMERSION CLASSES

Communiceren in het Engels wordt steeds belangrijker, bijvoorbeeld in je vervolgopleiding, maar ook in de geglobaliseerde samenleving. Op het ATC hebben we daarom de English Immersion Classes (EIC): vakken waarbij de voertaal Engels is. Door de ‘onderdompeling’ wordt communiceren in het Engels laagdrempelig en leuk.

1324

HET BESTE UIT JEZELF HALEN

Op het ATC krijgt iedereen de kans om het beste uit zichzelf te halen. We nemen daarom de tijd om te ontdekken wat de mogelijkheden van iedere leerling zijn. Dat doen we tijdens de brugperiode, van het eerste tot en met het derde leerjaar. Het is dan mogelijk dat een leerling van niveau wisselt. Verder wordt iedere leerling goed begeleid, door mentoren, vakdocenten en specialisten. En ook voor wie ambitieus is, heeft het ATC veel te bieden.

ACTIEF IN DE SCHOOL

Op het ATC geven we onderwijs dat ertoe doet. Dat doen we in goede en moderne lessen, maar ook door buiten de muren van de school én in het buitenland ervaringen op te doen. We gaan bijvoorbeeld vaak samen op excursie. Op vrijdagmiddag zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals koken, skiën, snowboarden, toneel, golf en nog veel meer. En leerlingen doen en denken mee in de school in allerlei clubs en commissies. Want het ATC is een leuke school die door leerlingen, ouders en leraren samen wordt vormgegeven.

SAMENWERKING

Het ATC werkt binnen Alberdingk Thijm Scholen intensief samen met zes scholen voor voortgezet onderwijs en achttien basisscholen in Hilversum en omgeving.

Stel een vraag aan Alberdingk Thijm College

Naam
Vul een naam in

E-mailadres
Vul hier een geldig e-mailadres in

Vraag
Vul een bericht in

Invalid Input

Contactgegevens

www.atchilversum.nl